Evenementen

IMG_6092

Of het nu om een congres, een symposium,  een productpresentatie, een  sportief , of een muzikaal evenement gaat, je wil graag de fotografie uitbesteden aan een professional.
Het lijkt misschien een enorme investering, maar als je kijkt naar wat de kosten zijn en wat daar tegenover staat dan kan je niet anders concluderen dat als je kiest voor goedkoop de kans bestaat  dat je achteraf minder tevreden bent.

Als evenementen fotograaf heb je vaak te maken met moeilijke omstandigheden en daardoor moet je investeren in spullen die je helpen met die moeilijke omstandigheden te kunnen werken.
Full frame camera's , lichtsterke lenzen, afstandbestuurde flits systemen. 
Het lijkt al snel verleidelijk het uit te besteden aan een kennis met een camera die aardige foto's maakt, maar stel je voor dat na een half jaar voorbereidingen, budgetteren, organiseren en vooral investeren om alles tot in de puntjes geregeld te hebben om dan vervolgens de foto's overhandigd te krijgen die dat beeld niet staven.
Je wil toch graag een prachtig resultaat zien van die geslaagde dag, mooie kleuren, scherpe foto's, vanuit uitgekiende standpunten en van de cruciale momenten.

12032927_696345787132773_6316811450331893365_n

12027775_697503937016958_7108211870710272575_n

Als evenementen fotograaf weet je hoe je om moet gaan met de omstandigheden die je voor je kiezen krijgt.
Maar het is een samenwerking, als fotograaf heb je een draaiboek, contactpersoon en aansturing door slechts een persoon nodig.Die dingen moet je als organisatie dan ook duidelijk vooraf benoemen en beleggen.
De fotograaf kan indien het een publiekelijk evenement (betaald of onbetaald) betreft, ongevraagd een selectie van de foto's gebruiken voor preview of sfeerimpressie van het evenement. Indien dit niet wenselijk is kunt u dit aangeven bij het afsluiten van de overeenkomst, dit heeft wel gevolgen voor het berekende tarief.

Er zijn verschillende mogelijkheden, ook voor verenigingen en stichtingen met een kleiner budget.
Foto's afkopen  *1           :  een tarief , alle foto's (Highres, geen logo) gaan na een bewerking richting organisatie.
Logo foto's afkopen *1  :  een tarief , alle foto's gaan na standaard bewerking in webformaat (1200 px met logo)  richting organisatie.
Fotograaf afkopen          :  Fotograaf wordt betaald,  foto's worden beschikbaar gesteld via Oypo  (kostprijs + kleine marge)
Basis vergoeding             :  Onkosten / Compensatie, foto's worden beschikbaar gesteld via Oypo (kostprijs + standaard marge)

*1 )   Foto's kunnen ook voorzien worden van het Beeldmerk van de organisator (indien verstrekt in geschikt formaat)

Comments are closed.